Testje

tekstje 1 of zoiets invoegen van een foto Nu is dat het probleem niet. Ik tik vrolijk door of zoiets. Maar ik nog wat, waar zit de paginascheiding. Dat moet toch ergens te vinden zijn. Nu is dat het probleem niet. Ik tik vrolijk door of zoiets. Maar ik nog wat, waar zit de paginascheiding. Dat moet toch ergens te vinden zijn. En het zou fijn zijn als de tekstregel even langs als de foto.

Egmond wandelmarathon

De weersvoorspellingen voor de wandelmarathon van Egmond waren niet al te best, maar het bleef zaterdag droog. Camera mee want ik wilde de strandlopertjes nu wel eens een keer goed op de foto krijgen. Ik kwam niet verder dan één foto. Een hond vond ze ook leuk, met als gevolg dat binnen een seconde de vogels gevlogen waren. Daar ging mijn droomfoto. Geen strandlopertje meer gezien. De focus maar op het wandelen gelegd, daar kwam ik tenslotte voor. Veel klimmen en dalen door rul zand. Goede oefening voor de beenspieren. De weersvoorspelling voor zondag kwam wel uit. Op weg naar…

Zeepbellen

Ik werk een dagje thuis. Beter voor de concentratie, alhoewel? Rond de klok van 10 naar beneden voor een bakkie. Ik zie op de thermometer dat het -3 ° C is. Door mijn hoofd flitst direct ‘zeepbellen … frozen planet’. De koffie wordt vergeten. Een spurt naar boven, camera halen, statief in elkaar zetten en de bellen blaas te voorschijn halen. Ik zie ietsiepietsie iets verschijnen en dan … pang. De zeepbel spat uit elkaar. Nog een keer proberen. Het lukt niet. De temperatuur is te hoog. Binnen de kortste keren knappen de bellen. Dat gaat hem niet worden vandaag….

Bijna herfst

De herfst laat op zich wachten. We genieten nog even van een heerlijke nazomer. Zelfs de blaadjes aan de boom doen net of het nog geen herfst is. Groen is de kleur! Al denkt dit blaadje daar anders over. Hij kleurt vrolijk rood tussen al het groen. Benieuwd wanneer de rest volgt.  

Napoleon Bonapartetocht

Het werd weer eens tijd voor een wandeltocht. Samen met Henk op naar Willemsoord in Den Helder. Het was even zoeken naar de startplek. De Schorpioen lag op een andere plek i.v.m. renovatie van de kade. Gevonden, alleen zat alles daar op slot. Lang leve internet op je telefoon. De start was elders op het terrein. Weer terug naar waar we net vandaan kwamen. We zijn in ieder geval al warmgedraaid. Snel inschrijven en op pad. Langs het opleidingscentrum van de marine. Via de Vogelwijk naar de Stelling van Den Helder. Een verbinding tussen o.a. fort Dirksz Admiraal en fort…

Sprinkhaan

Een hele dag binnen gezeten. Daar word ik altijd een beetje onrustig van. Na het avondeten de wandelschoenen aan. Even een frissen neus halen, benen strekken en de stijvigheid eruit lopen. Hoe dat nu bij mij werkt weet ik ook niet, maar vlak voordat ik het pad op loop naar de voordeur valt mijn oog op de witte roos. Daar zit een groene sprinkhaan op. Gelukkig de compactcamera in mijn jaszak. Het begin al te schemeren, dat wordt niks met de foto. Proberen met de flitser? Het lukt. De sprinkhaan blijft geduldig zitten. Al moet het niet te lang duren….

Een muis in huis

Wanneer we vanochtend aan de koffie zitten, roept Henk ‘er loopt daar een muisje’. Klein als deze is, verdwijnt deze direct onder piano. Ik schiet uit mijn stoel. Ja, omdat er een muis in huis is en nee, ik ben er niet bang voor maar wil wel graag een foto dus spurt ik naar de camera! We kunnen het muisje niet meer vinden. Toch weer naar buiten gelopen? Later op de dag gooien we buiten nog wat oud brood voor de vogeltjes. En wat zien we? Jawel, er kom een muisje te voorschijn. Gelukkig, hij is niet meer in huis….

Avondwandeling

De knie protesteert nog steeds, maar met hulp van de fysiotherapeut mogen de wandelkilometers weer wat uitgebreid worden. Na het avondeten de wandelschoenen aan, de camera in de tas en even een rondje om. Ik word helemaal blij van de kleurige bollenvelden, de rennende hazen, de koeien in de wei, de kwetterende zwaluwen in de lucht, de dartelende lammetjes en met als slotstuk het concert van de zingende lijster. En de knie? Die vond de afstand iets te ver. Morgen wat rustiger aan doen. Maar oh, wat was het lekker om weer in het buitengebied te wandelen.